Veel nieuwkomers vragen om veel begeleiding

Veel brandweerkorpsen vragen om hulp van G4s Safety Solutions. Dat doet men niet zonder reden; we hebben het hier namelijk over een bedrijf wat een alles in één producten en dienstenpakket biedt. Het personeelsbestand van een brandweerkorps wisselt geregeld. Ouder personeel krijgt een andere taak binnen de organisatie en er wordt nieuw personeel aangetrokken. Je hebt hiervoor als sollicitant niet echt een opleiding nodig; die volg je na je aanname bij het brandweerkorps zelf. Die begeleiding en training geeft de onderbrandmeester niet zelf; hij besteedt dat uit aan een bedrijf wat hierin gespecialiseerd is.

Een training in een onbekende situatie

Als brandweerman kom je op allerlei locaties. Binnen het eigen regio gebied waarin wordt gewerkt komen steeds meer bedrijven waar met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. Het is dan ook goed dat je weet waar je moet beginnen wanneer er op zo’n locatie brand uitbreekt. Bij G4s wordt gewerkt met diverse oefenlocaties waar deze  situaties worden nagebootst. Je leert er gelijk hoe je efficiënt moet handelen en welke brandblus technieken er moeten worden gebruikt. Zo sta je niet voor een totale verrassing wanneer je ter plaatse komt.

De noodzaak van herscholing

Als brandweerkorps kan je deelnemen aan een oefencarrousel. Daarbij wordt het korps bij toerbeurten bijgeschoold om de nieuwste brandblus technieken te kunnen toepassen. Daarbij kan worden geoefend op een vaste oefenlocatie maar het kan ook zijn dat deze wisselt waardoor het korps met diverse situaties kan kennismaken. Herscholing is geen luxe maar pure noodzaak; technologie verandert maar de kennis en vaardigheden moeten mee ontwikkelen. G4S beschikt over een database; de korpsleiding kan dan ook zelf bepalen welke situaties er moeten worden geoefend en welke noden er liggen bij een brandweerkorps. Er kan op meerdere niveaus worden getraind; zowel manschappen als onderbrandmeester behoren tot de mogelijkheden.