Beschuldigd worden van een strafbaar feit is stressvol. Gelukkig heeft iedereen in Nederland recht op een advocaat en je doet er goed aan van dit recht gebruik te maken. Kies je een pro-deo advocaat, dan betaal je een tarief die is vastgesteld naar aanleiding van je inkomen. Een advocaat hoeft dus geen fortuin te kosten, maar is onmisbaar in een situatie waarin jij waarschijnlijk niet objectief kunt blijven en te maken krijgt met allerlei emoties. Maar hoe weet je of je een specialist nodig hebt?

Wat is een specialist?

Een gespecialiseerde advocaat Breda is een vakman die veel ervaring heeft op een bepaald rechtsgebied. Dit kan zijn arbeidsrecht of familierecht bijvoorbeeld. Een advocaat die zich heeft gespecialiseerd is vaak duurder, maar kan zijn ervaring gebruiken om jouw zaak zo goed mogelijk te verdedigen. Vooral in het geval van complexe situaties kan dit een uitkomst zijn. Deze vakman heeft kennis van voorgaande soortgelijke rechtszaken, de uitkomsten hiervan en kan dit toepassen op jouw geval. Zo weet je zeker dat jij de beste juridische bijstand krijgt en dat de advocaat alles zal doen je zaak zo goed mogelijk af te ronden.

Hoe herken je een kwalitatieve specialist?

Als jij hebt bepaald dat een specialist het beste is voor jou, dan wil je natuurlijk een soort van garantie van de kwaliteit van deze persoon. Controleer ten eerste of de advocaat lid is van de Nederlandse Orde van Advocaten. Daarna kijk je of hij of zij lid is van een specialistenvereniging. Een voorbeeld hiervan is de Vereniging van Letselschade Advocaten. De toelatingseisen voor deze vereniging zijn vaak erg streng en lidmaatschap geeft dus aan dat de advocaat ruime ervaring heeft op het desbetreffende rechtsgebied. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je hier nogmaals naar vragen. Zo weet je zeker dat je een echte specialist aanneemt die jouw zaak hopelijk tot een bevredigend einde kan brengen.